Den tynde væg

DKK 249.00

Kategori:

Beskrivelse

Den tynde væg er en ny digtsamling af forfatteren Stig Dalager, der er international anerkendt forfatter og dramatiker. Kunstneren Peter Brandes har designet omslaget.

Stig Dalagers omfattende forfatterskab, der tæller mere end 50 værker, fortrinsvis digte, romaner og skuespil, hvoraf adskillige er udgivet og/eller opført internationalt (i 23 lande), suppleres af hans virke som en aktiv samfundsdebatør. 

Stig Dalager modtog i 2005 den livsvarige ydelse fra Statens Kunstfond. 

“Det er en balance på en knivsæg – og det lykkes. De enkelte digte er stramt komponerede. Betragtet som et samlet hele er digtsamlingen ganske overvældende. Der er uforståelige, kryptiske og underlige digte, men der er ingen ligegyldighed, intet fravær – og ingen tomgang. Digtene er som flammer fra et stort bål, der lyser igennem mørket. Det er godt at varme sig ved et så vildtvoksende og livsbekræftende bål”. Forfatter og dramatiker Michael Svennevig

”Formfuldendte digte indskriver verdens enkeltdele i større sammenhænge. Anbefales til alle, som kræver digterisk perfektion. Den formfuldendte, sammenvævende tekst findes også hos eks. en Gunnar Ekelöf”. Sådan står der i Bibliotekernes lektørudtalelse af Dalagers 12. digtsamling ”Den tynde væg”.

Og anmelderen fortsætter: ”Gennem 142 kvartetter (digte på 4 verslinjer af varierende længde) beskrives en bevægelse gennem verdens forskellige scener, tilstande, rum og tider, fra det mytiske til det partikulære, fra Bellahøj Park til et krigshærget Syrien, fra Beethovens værelse til verden anno 2441. Ofte indskrives metaforiske eller metonymiske sammenhænge mellem digtenes enkeltdele: Marakesh igen: Ung kvindes utildækkede ansigt i / vindue højt oppe i den hvide mur. Mandeltræet / blomstrer uventet i hendes øjne og i den nærliggende / beskidte gård, fyldt med tilsandede, tomme flasker.”