Tilbud

En drøms anatomi

DKK 99.00

En drøms anatomi” er en gotisk roman om dirigenten Simon, der får mulighed for at leve sit liv med omvendt fortegn. Kroppen bliver yngre dag for dag, mens sjælen ældes.

Varenummer (SKU): 703 Kategori:

Beskrivelse

En drøms anatomi” er en gotisk roman om dirigenten Simon, der får mulighed for at leve sit liv med omvendt fortegn. På kirkegården møder Simon en af Djævelens udsendinge i form af en kvindelig præst, og hun tilbyder et nyt liv af præcis samme længde, som det liv han indtil nu har levet; men præmissen er anderledes – for hver dag der går, vil hans krop fysisk blive en dag yngre.

Simon er beruset ved at få denne chance og indgår pagten med store forventninger. Men det er ikke uproblematisk at leve med en krop, der forynges, og med en sjæl, der bliver stadigt ældre og mere erfaren. Vennerne dør, og ensomheden trænger sig på; og hvad med kvinderne, tiltrækkes de mon stadig trods hans kyniske viden om livet? Der er en slutning på ethvert mareridt, også for Simon; men er der også et håb for ham?

Forfatter Preben Østerfelt er uddannet som skuespiller i Danmark og senere som filminstruktør ved det polske filmakademi i Lódź med lærere som Wajda og Polański. Han har mere end 40 teaterinstruktioner bag sig, har lavet spillefilm, hørespil og skrevet skuespil. Hans seneste bog, en biografi om præsten Inge-Lise Wagner, blev i Politiken anmeldt under overskriften: ”En gave af en bog.” ”En drøms anatomi” er hans romandebut.

“Romanen  beskriver på en nærmest gyseragtig måde, hvordan ensomhed i længden dræner og dræber sjælen, og den er næsten sen-freudiansk i sin længsel eller rejse mod døden … det er en meget smuk, rørende og anderledes historie”. Litteratursiden

Læs et uddrag af romanen her