Tilbud

Gæsten

DKK 99.00

Jens Ravns debutroman “Gæsten” handler om kærlighed og næstekærlighed i alle dens afskygninger og er ikke uventet filmisk i sin opbygning. Det er bizar farce, moralsk komedie eller en halv gyser.

Varenummer (SKU): 710 Kategori:

Beskrivelse

Morten og Camilla lader Camillas eksmand, den velhavende og dødsmærkede Victor, flytte ind i deres hus for at leve sin sidste tid hos dem. Morten er operasanger og venter på sin store rolle. Camilla er farmaceut. Sammen har de overtaget Victors hund Bonzo – en overvægtig rottweiler.

“Gæsten” er en moderne Faust-historie; en slags sælgen-sin-sjæl-til-Djævlen; om det så er Morten eller Camilla, der gør det – af mange forskellige årsager: penge, ambitioner, sjælefred, menneskelig ’godhed’, aflad…

Litteratursiden: “Victor, hvis navn betyder ”sejr(herre)”, forekommer både flink og forførende, mystisk og manipulerende, og Camilla og Martin lader sig på hver sin måde friste af Victors løfter og situation. På den måde tilføres et twist af Faust, som man muligvis kunne dykke dybere ned i, men det er egentlig ikke dén side, jeg synes, der er bogens stærkeste. Det er derimod de fuldkommen vanvittige scenarier, som eskalerer i takt med Victors magtudøvelser. Dem var jeg virkelig godt underholdt af. Gæsten er oplagt sommer- og hængekøjelæsning. Go ahead – be my GUEST“.

Bibliotekerne: “Skrevet i et filmisk sprog af en debuterende forfatter, der har en lang filmkarriere bag sig … Fin roman med elementer, der kan give stof til eftertanke”.

Politiken: “Man mærker forfatterens sans for grundig personkarakteristik … De overraskende elementer i plottet gør ‘Gæsten’ til en let læst og underholdende læseoplevelse”.

Bogsyn: “Efter timers dejlig, spændende læsning slår man bogen i og lukker øjnene. Her kan man så drømme videre om sjæle på tværs af psykologien, krøllede emner, skrå tankegange, serveret med en stilistisk præcision… Bogen sætter fut i overvejelserne om det liv, vi lever. Sundt nok”.