Superstar af Thomas Bagger

Superstar er bog nummer to i Thomas Baggers nye krimiserie, hvor alle bøgerne foregår i og omkring Aarhus. Første bog i serien er Den Permanente.

Den kriminaltekniske personolog Camilla Staal er imod sit ønske blevet indsat som vikarierende chef for efterforskningsteamet Task Force. Ask Hjortheede, der tidligere ledte teamet, er indlagt på psykiatrisk hospital, hvor han kæmper med PTSD efter at have set sin hustru få skåret halsen over. Camillas evner som leder presses til det yderste, da en ilde tilredt kvinde bliver fundet ude i Marselisborg Skov. Nogen har skåret bogstaver i kvindens underarm, og hun er blevet injiceret med chlorpromazin, et antipsykotisk middel der normalt bruges til kemisk lobotomi.

Da endnu en ung kvinde dukker op, også injiceret med chlorpromazin, og med de samme bogstaver skåret i armen, tager sagen for alvor fart. Begge kvinder har deltaget i det samme realityshow ‘Sinners Island’, hvor de for åben skærm har drukket og haft sex. Gerningsmanden udviser et dominerende behov for at ofrene skal findes i live, men skjuler samtidig alle andre spor. I de følgende dage eksploderer sagen i medierne, især da endnu en realitystjerne, denne gang en ung mand, ‘slippes løs’ på gaden af gerningsmanden.

Krimien udkommer på dansk i foråret 2018.

Jihadi Jane af Tabish Khair

Tabish Khair er kritikerrost indisk forfatter og digter, hvis seneste romaner er blevet indstillet til Encore Award (UK) og Crossword Prize (Indien). Han har vundet All India Poetry Prize, og hans romaner er blevet indstillet til andre store priser og oversat til flere sprog. ”Things about Thugs” blev shortlisted for Man Asian Literary Prize (2010) og DSC-prisen for sydasiatisk litteratur (2012).

Om romanen: Ved første øjekast kunne Jamilla og Ameena ikke være mere forskellige. De er begge teenagepiger af sydasiatisk afstamning – født og opvokset i Yorkshire i Nordengland; men mens Jamilla lever sammen med sin konservative muslimske familie og er stille, religiøs og akademisk lys, gemmer den mere verdslige Ameena, der bor sammen med sin enlige mor, sin usikkerhed bag en flabet og fræk personlighed. De to piger finder sammen i et usandsynligt, skæbnesvangert venskab. Ameena driller Jamilla på grund af hendes hijab, og kalder hende ”Nunja”, men ledsager hende også til en studiegruppe i moskeen. Da hun bliver afvist af skolens populæreste dreng udvikler Ameena en seriøs interesse for religion. Hun begynder at dyrke en militant version af islam og kommunikerer via internettet med en kvinde, der rekrutterer for jihad i Syrien, noget der også påvirker Jamilla.

Fyldt med en ny følelse af at høre til et sted og idealiserede visioner af en ny åndelig orden, flygter pigerne fra England til det islamistisk Syrien. Da de ankommer der gifter Ameena sig med en hellig kriger, hun hun havde mødt online. Jamilla modsætter sig ægteskab og bliver i stedet assistent for en hustru til en magtfuld officer. Det som Jamilla troede var kvindens ”børnehjem” viser sig i setdet at være et sted hvor man rekrutterer brude til hellige krigere og uddanner selvmordsbombere. Pigerne indser langsomt, at deres nye virkelighed er et indskrænket, brutalt univers langt fra det, de havde forestillet sig. Ameena klarer sig ved at blive stadig mere fanatisk og hun bliver i stigende grad farlig for Jamilla. Trængt op i et hjørne må en desperat Jamilla skal finde ud af hvordan hun kan redde sit liv og komme væk fra sin tidligere bedste ven.

“Khair skriver glimrende … gå ikke glip af romanen!” The Times (UK)
“Provokerende, intelligent og eksplosiv” The Independent (UK)
“Historien rammer det inderste af din din sjæl på samme måde som den bedste film, du nogensinde har set” India Today
“Oprigtig og drilsk” New Yorker
“Intelligent og velargumenteret” London Review of Books

Nomineret til KIRKUS PRIZE i USA.
Nomineret til Atta Galatta Bangalore Festival Book.
Nomineret til Tata Book of the Year Award i Indien.

Romanen udkommer på dansk i foråret 2018.

I varetægt af Louis Klostergaard

I varetægt er tredje bog i serien om den sorte sydafrikanske privatdetektiv Dieter Martins. De to første er Kvinden i det røde mudder og Marionetdukken. Alle tre bøger i serien foregår i forfatterens fødeland Sydafrika.

Pieter Martins er varetægtsfængslet efter, at han skød og dræbte sin gamle ærkefjende Franz van der Merwe. I fængslet funderer han over sin skæbne, sit liv og sin forhistorie med van der Merwe, som har ledt frem til den aktion eller hævn, han besluttede sig for endelig at fuldføre i Marionetdukken, da van der Merwe endnu en gang havde kostet en, han elskede, livet.

Romanen udkommer på dansk i foråret 2018.