Debutroman solgt til østrigsk forlag

Louise Juhl Dalsgaards debutroman ‘Det dér og dét der’ er solgt til udgivelse på det østrigske forlag Picus, der er hjemmehørende i Wien. Romanen udkommer på tysk til foråret. Picus Verlag har modtaget en række priser for deres udgivelser, og deres forlagsarbejde er baseret på værdier som “oplysning, kosmopolitisme, vigtigheden af at krydse grænser, intellektualitet men også æstetik og kærlighed til livet”. Vi tror på, at Louises smukke roman kommer i gode hænder hos Picus og sender en stor tak til oversætter Gerd Weinreich, der står for den tyske oversættelse.

To første bind i Broerne til verden

Forlaget er klar med de to første bind af Stig Dalagers internationale romanserie ‘Broerne til verden’.
Om serien skrev Dagens Nyheter: ”Verdenslitteratur … nogle af de fineste og mest ambitiøse romaner, der kan læses nu”.
Bind 1 – ‘Jon’ – handler om den unge Jon Bæksgaards opvækst og ungdomsår i Aarhus, og i bind 2 – ‘Glemsel og erindring’ – er den unge oprører uden program på rejse efter mening og identitet i 70’ernes Danmark, det overvågede DDR og i 80’ernes New York.

Politiken giver 4 hjerter

“Hvad sker der, når mennesket begynder at spille Gud? Det er spørgsmålet her,” skriver Politiken i deres anmeldelse og giver 4 hjerter til Stig Dalagers “nye meget ambitiøse spændingsroman Kaos og verden”. Det sker under overskriften “Hvor virkeligt kan et uvirkeligt liv være?”
Og anmelderen konkluderer: “En samfundskritisk roman med omdrejningspunkt i forbindelsen mellem penge, magt og korruption helt inde i politiets rækker (…) er måske ikke noget nyt i genrelitteraturen. Men nyt er Stig Dalagers tilførsel af kunstig intelligens i form af avataren, der via sine logaritmer kan hacke sig ind på alt, som brugeren måtte ønske at få at vide (…) Det er fagre nye verden, det her. Fint, at forfatterne tager handsken op. Og vi sidder jo alle og kigger på mennesker på skærme hver dag – omend, gudskelov, ikke helt på samme måde.”

Vigtig guide til at få roen tilbage i livet

“Bogen er både velskrevet og velstruktureret, og den er en vigtig guide og reminder til at få roen tilbage i livet. Som et gigantisk udråbstegn får den en til at stoppe op og tænke over, hvordan man lever i sin hverdag, hvad der er vigtigt, og hvad der skal til for at skabe kvalitet, liv og ro i det, der suser forbi, det der reelt er ens liv,” skriver bogblogger Louise Trankjær i sin fine anmeldelse på skrivforlivet.dk af “Hvile – Vejen til et liv uden stress” af norske Siw Aduvill. Og hun slutter med ordene: “Jeg kan kun anbefale Aduvills bog til alle, hvor livet går alt for stærkt.

Bibliotekerne har skrevet en god lektørudtalelse om bogen ‘Hvile – Vejen til et liv uden stress’: ”Henvender sig til læsere, der søger inspiration til at leve et liv, hvor påtagsomheden og stress-niveauet sænkes, og man indfører flere pauser og mere hvile – til gavn for sig selv og sine omgivelser. Velskrevet, troværdig og underholdende med grundige kildehenvisninger … den er helt sin egen … en oplysende og inspirerende bog om et emne, der er oppe i tiden.” Og lektøren slutter med de fine ord til bibliotekerne: “Anbefales bredt.”

5 Stjerner til debutant i KD

5 stjerner i Kristeligt Dagblad til Anna Møllers skønlitterære debut – novellesamlingen “Se, hunden er løs”.
Under overskriften “En ny episk stemme” betegnes novellerne som “gådefulde og fascinerende”. Anmelder Svend Skriver konkluderer: “Som forfatter fremstår Anna Møller på en gang bevidst og imødekommende over for sin læser. Det er ikke svært at læse, men det er udfordrende og nagende noveller. Nagende på den herlige måde. Efter endt læsning ser man allerede frem til anden gennemlæsning. Her er meget at komme efter. Det er nu, det hele begynder.”

Sammenlignes med Camus

“Jeg åbnede bogen i køkkenet, og godt en time senere lukkede jeg den igen, stadig i køkkenet. I den time var mine øjne og min hjerne på rejse i Louise Juhl Dalsgaards sprog, som med en indfølt blanding af nysgerrighed, forundring og bekymring fremkaldte de første dage og de tomme gader i det isolationsramte coronadanmark på ny. Det ene ord tog det andet, den ene side den næste, og sjældent kan man læse en digtsamling i én sammenhængende bevægelse.”
Sådan skriver Thomas Glud i sin anmeldelse på Litteratursiden af Louise Juhl Dalsgaards digtsamling ‘i dag skal vi ikke dø’.
Og han slutter med de fine ord: “Om halvtreds år vil de studerende læse Louise Juhl Dalsgaard, som vi under krisen har læst Camus’ Pesten – som vidnesbyrd om en krisetid.”