Superstar af Thomas Bagger

Superstar er bog nummer to i Thomas Baggers nye krimiserie, hvor alle bøgerne foregår i og omkring Aarhus. Første bog i serien er Den Permanente.

Den kriminaltekniske personolog Camilla Staal er imod sit ønske blevet indsat som vikarierende chef for efterforskningsteamet Task Force. Ask Hjortheede, der tidligere ledte teamet, er indlagt på psykiatrisk hospital, hvor han kæmper med PTSD efter at have set sin hustru få skåret halsen over. Camillas evner som leder presses til det yderste, da en ilde tilredt kvinde bliver fundet ude i Marselisborg Skov. Nogen har skåret bogstaver i kvindens underarm, og hun er blevet injiceret med chlorpromazin, et antipsykotisk middel der normalt bruges til kemisk lobotomi. Da endnu en ung kvinde dukker op, også injiceret med chlorpromazin, og med de samme bogstaver skåret i armen, tager sagen for alvor fart. Begge kvinder har deltaget i det samme realityshow ‘Sinners Island’, hvor de for åben skærm har drukket og haft sex. I de følgende dage eksploderer sagen i medierne.

Krimien udkommer på dansk i foråret 2018.

Jihadi Jane af Tabish Khair

Tabish Khair er kritikerrost indisk forfatter og digter, hvis seneste romaner er blevet indstillet til Encore Award (UK) og Crossword Prize (Indien).

Ved første øjekast kunne Jamilla og Ameena ikke være mere forskellige. De er begge teenagepiger af sydasiatisk afstamning – født og opvokset i Yorkshire i Nordengland; men mens Jamilla lever sammen med sin konservative muslimske familie og er stille, religiøs og akademisk lys, gemmer den mere verdslige Ameena, der bor sammen med sin enlige mor, sin usikkerhed bag en flabet og fræk personlighed. De to piger finder sammen i et usandsynligt, skæbnesvangert venskab. Da Ameena bliver afvist af skolens populæreste dreng udvikler hun en seriøs interesse for religion. Hun begynder at dyrke en militant version af islam og kommunikerer via internettet med en kvinde, der rekrutterer for jihad i Syrien, noget der også påvirker Jamilla.

“Khair skriver glimrende … gå ikke glip af romanen!” The Times (UK), “Provokerende, intelligent og eksplosiv” The Independent (UK), “Historien rammer det inderste af din din sjæl på samme måde som den bedste film, du nogensinde har set” India Today, “Oprigtig og drilsk” New Yorker, “Intelligent og velargumenteret” London Review of Books

Romanen udkommer på dansk i foråret 2018.

I varetægt af Louis Klostergaard

I varetægt er tredje bog i serien om den sorte sydafrikanske privatdetektiv Dieter Martins. De to første er Kvinden i det røde mudder og Marionetdukken. Alle tre bøger i serien foregår i forfatterens fødeland Sydafrika.

Pieter Martins er varetægtsfængslet efter, at han skød og dræbte sin gamle ærkefjende Franz van der Merwe. I fængslet funderer han over sin skæbne, sit liv og sin forhistorie med van der Merwe, som har ledt frem til den aktion eller hævn, han besluttede sig for endelig at fuldføre i Marionetdukken, da van der Merwe endnu en gang havde kostet en, han elskede, livet.

Romanen udkommer på dansk i foråret 2018.

 

Komsammen af Frank Sebastian Hansen

Komsammen er en samling historier om mennesker. Nogle er rastløst på farten, andre er groet fast. Flere forsøger at finde en vej frem, enkelte aner tilværelsens sidste stop.

”Lige når det sker, lige når hun siger det, så tror du ikke på det.
Hvorfor? Hun må give det en chance til. Hun skal.
Pludselig er du ikke dig selv mere, og du tåger forvildet rundt gennem døgnene. Skægget får lov at gro, og du finder de gamle sweatere frem fra skabet. Du går med dem i nogle dage og smider dem så ud. Smider derefter det meste af din garderobe ud. En flok sorte skraldesække som står opmarcheret ved containerne nede i gården. En fortid, der ikke hilser, når du passerer. En nat har der været nogen og rodet i sækkene, og tøjet ligger spredt ud over hele gården”.

Fra novellen ”Solbriller”.

Novellesamlingen udkommer på dansk i 2018.