Helvedesgabet af Frank Sebastian Hansen

En velhavende erhvervsmand bliver myrdet i sin villa på Møn. De to drabsefterforskere, Mikkel Gomez og Henrik Tange, indleder et opklaringsarbejde af det makabre mord i et lokalmiljø fuldt af tvivlsomme alliancer og indædt fjendskab. Mordet på erhvervsmanden er imidlertid ikke den eneste forbrydelse, de to drabsefterforskere skal forholde sig til, da tingene tager en uventet drejning.

Helvedesgabet er andet bind i krimiserien om makkerparret Mikkel Gomez og Henrik Tange fra Københavns politis drabsafdeling. Først bind – De Forsvundne ­– udkom i 2020.

Frank Sebastian Hansen er født i 1972. Han er uddannet cand. mag i dansk og filosofi samt fotograf. Han har været boganmelder på Ekstra Bladet og i Go´ Morgen Danmark. Han debuterede i 2017 med den anmelderroste roman Billeder fra Lissabon. I 2018 udkom novellesamlingen Komsammen.

Krimien udkommer ultimo marts 2021

Mavebogen af Hilde Østby

Hvorfor skal en kvindes mave helst være flad, mens andre kropsdele gerne må være store og svulmende? Hvorfor skal selve kilden til liv, hjemmet til livmoren og fordøjelsen, være usynlig?

Da journalist og idéhistoriker Hilde Østby fyldte 45 år gik det op for hende at hun havde hadet sin mave i nøjagtig 30 år. Her begyndte jagten på oprindelsen til selvforagten – i neurologi, psykologi, kulturhistorie og i hendes eget liv. Findes svaret på gåden i vores hjerne? I modeindustrien? I mænds blikke? I magasinforsider? I Kvinders sociale kontrol af hinanden? Hilde Østby leder efter løsningerne og finder overraskende svar på gåden.

Denne bog en en antislankebog. Den er en hyldest til livet og kærligheden og måske den også kan hjælpe dig til at holde mere af din krop – gennem syv trin.

”Uhyre ærlig, vidende – og morsomt – om et traume som desværre deles af tæt på halvdelen af befolkningen.” Marta Breen, forfatter

Hilde Østby er journalist, kulturhistoriker og forfatter. Hun har skrevet de anmelderroste bøger Leksikon om lengsel (roman 2013), Å dykke etter sjøhester (fagbog 2016), sammen med søsteren Ylva, og Kreativitet (fagbog 2020). Hendes bøger er oversat til 20 sprog.

Mavebogen udkommer i foråret 2021

Mar del Plata af Claudio Fava

Mar del Plata er en historie om det at sætte sig op mod overmagten og ofre alt, for det du tror på. Vi skriver 1978. Militærdiktaturet i Argentina styrer landet og befolkningen med alle midler. Tusindvis af modstandere forsvinder, og mange bliver aldrig fundet igen. Tortur og drab bliver rutinemæssigt praktiseret af juntaen, og Argentina står over for at være vært ved VM i fodbold.

Men først må man skaffe problematiske elementer af vejen. Som for eksempel de her rugbyspillere fra La Plata. På holdet finder man Raul med den sicilianske bedstefar, ”Tyrkeren”, der er træneren ”Mister” og den langlemmede knægt ”Mono”. Der er Otilio, Pablo, Santiago og alle de andre. Og det, de alle har til fælles, er, at de ikke bryder sig om, at Jorge Rafael Videla netop har udnævnt sig selv til præsident for livstid for derefter at lukke ned for alle, der er i opposition, så landet kan fremstå pletfrit før VM afholdes, og verdens øjne hviler på landet.

En dag forsvinder Mono. De finder ham død. Dræbt. Og før kickoff ved den næste kamp beder de dommeren om at måtte holde et minuts stilhed. Det ene minut bliver til to … og til ti. Ti minutters intens stilhed. Den stille protest kommer juntaen for øre og snart forsvinder endnu en spiller fra La Plata. Derefter endnu en.

Mar del Plata er baseret på en sand historie fra Argentinas såkaldte ”beskidte krig” i halvfjerdserne, hvor ti tusinder fra oppositionen forsvandt og aldrig blev fundet igen. Samtidig med at VM blev afviklet med Argentina som det sejrende hold og diktator Videla i æreslogen.

”Det er en rystende historie fortalt med en blød stemme. Hvilket formentlig gør den endnu stærkere. Det er en voldsom historie som bliver siddende i hukommelsen, skrevet som en film der fremkalder store følelser og kun kan få succes verden over.” La Repubblica, Italy

”En stærk og hjerteskærende historie om ofre.” Le Monde, France

”Fortæller den desværre glemte historie om det argentinske diktatur. En bog der skal læses … en stærk og bevægende historie der diskuterer diktatur og folkets stilhed.” Domiclire, France

Claudio Fava er prisbelønnet italiensk forfatter, manuskriptforfatter og politiker. Han har for både aviser og tv afdækket flere slags krige rundt om i verden lige fra sicilianernes kamp mod Cosa Nostra til de komplicerede fredsprocesser i Latinamerika. Han skrev filmmanuskriptet til I cento passi (One hundred steps) om antimafia-aktivisten Giuseppe Impasto. Et manus, der vandt prisen for bedste filmmanuskript på Vendig Filmfestival i 1978.

Romanen udkommer i foråret 2021