De forsvundne af Frank Sebastian Hansen

Ny krimiserie af forfatteren bag den anmelderroste debutroman ”Billeder fra Lissabon”. De forsvundne er første bog i serien.

En kvinde findes bestialsk myrdet i en skov i Nordsjælland, og der er skåret nogle mystiske tegn i hendes hud. Kriminalbetjent Mikkel Gomez sættes på sagen sammen med sin nye makker, Henrik Tange. Snart forsvinder flere kvinder sporløst i København. Er der en okkult seriemorder på spil?

Og hvorfor begynder de kriminelle bander pludselig at bekrige hinanden?

De forsvundne er en spændingsroman om den københavnske underverden, hvor stofferne flyder, banderne slås, og en ondsindet religiøs sekt har foruroligende frit spillerum.

Frank Sebastian Hansen er født i 1972. Han er uddannet cand.mag i dansk og filosofi samt fotograf. Boganmelder på Ekstra Bladet og i Go´Morgen Danmark. Han debuterede i 2017 med romanen Billeder fra Lissabon. I 2018 udkom novellesamlingen KOMSAMMEN.

De forsvundne udkommer i oktober.

Fotograf: Martin B. Knudsen

Penis af Sturla Pilskog

Intet andet mandligt organ har været mere elsket, forhadt og omdiskuteret. Alligevel er der fortsat mange myter og megen usikkerhed knyttet til penis og pung – både hos gammel og ung. Er den stor nok? Hvorfor har jeg ondt i testiklerne? Kan jeg blive steril af mobilstråling? Hvad er prostata egentlig?

I denne letforståelige og underholdende bog giver urologen Sturla Pilskog svar på alle dine spørgsmål. Her lærer du om hvordan det hele hænger sammen dernede, hvad der er normalt, hvilke problemer du skal tage alvorligt og havd der kan gøres så du slipper af med dem.

Målet er at fjerne unødig ængstelse og gøre drenge og mænd stolte af deres egen krop. Undervejs fortæller han fascinerende historier om pigge på skaftet, oldtidens Viagra, fantompenisser og Napoleons indskrumpede ål.

”Den ultimative penishåndbog … Et pragteksemplar af en populærvidenskabelig bog med pålidelige, nyttige, opklarende og kuriøse fakta om alt fra prostatabesvær, orgasme og erektion til omskæring, potens og impotens”. Dagbladet 6 stjerner

”Fuld af kundskab, lun humor og formidlingsglæde … flot forskningsformidling og en vigtig bog for alle mænd og for os som kan lide mænd.”. Aftenposten

”Bogen er blevet en oplysende rejse i det mandlige lems kulturhistorie”. Ola Hegdal, NRK

Sturla Pilskog arbejder som overlæge i urologi ved Barum Sygehus. Han er specialist i generel kirurgi og urologi. Han har tidligere arbejdet som læge på Ung.no, som er en gratis tjeneste hvor unge kunne indsende og få svar på medicinske spørgsmål. Mange af disse havde med sex og kønsorganer at gøre.

Penis – Myter og sandheder om mandens vigtigste værktøj udkommer i efteråret

Mar del Plata af Claudio Fava

Mar del Plata er en historie om det at sætte sig op mod overmagten og ofre alt, for det du tror på. Vi skriver 1978. Militærdiktaturet i Argentina styrer landet og befolkningen med alle midler. Tusindvis af modstandere forsvinder, og mange bliver aldrig fundet igen. Tortur og drab bliver rutinemæssigt praktiseret af juntaen, og Argentina står over for at være vært ved VM i fodbold.

Men først må man skaffe problematiske elementer af vejen. Som for eksempel de her rugbyspillere fra La Plata. På holdet finder man Raul med den sicilianske bedstefar, ”Tyrkeren”, der er træneren ”Mister” og den langlemmede knægt ”Mono”. Der er Otilio, Pablo, Santiago og alle de andre. Og det, de alle har til fælles, er, at de ikke bryder sig om, at Jorge Rafael Videla netop har udnævnt sig selv til præsident for livstid for derefter at lukke ned for alle, der er i opposition, så landet kan fremstå pletfrit før VM afholdes, og verdens øjne hviler på landet.

En dag forsvinder Mono. De finder ham død. Dræbt. Og før kickoff ved den næste kamp beder de dommeren om at måtte holde et minuts stilhed. Det ene minut bliver til to … og til ti. Ti minutters intens stilhed. Den stille protest kommer juntaen for øre og snart forsvinder endnu en spiller fra La Plata. Derefter endnu en.

Mar del Plata er baseret på en sand historie fra Argentinas såkaldte ”beskidte krig” i halvfjerdserne, hvor ti tusinder fra oppositionen forsvandt og aldrig blev fundet igen. Samtidig med at VM blev afviklet med Argentina som det sejrende hold og diktator Videla i æreslogen.

”Det er en rystende historie fortalt med en blød stemme. Hvilket formentlig gør den endnu stærkere. Det er en voldsom historie som bliver siddende i hukommelsen, skrevet som en film der fremkalder store følelser og kun kan få succes verden over.” La Repubblica, Italy

”En stærk og hjerteskærende historie om ofre.” Le Monde, France

”Fortæller den desværre glemte historie om det argentinske diktatur. En bog der skal læses … en stærk og bevægende historie der diskuterer diktatur og folkets stilhed.” Domiclire, France

Claudio Fava er prisbelønnet italiensk forfatter, manuskriptforfatter og politiker. Han har for både aviser og tv afdækket flere slags krige rundt om i verden lige fra sicilianernes kamp mod Cosa Nostra til de komplicerede fredsprocesser i Latinamerika. Han skrev filmmanuskriptet til I cento passi (One hundred steps) om antimafia-aktivisten Giuseppe Impasto. Et manus, der vandt prisen for bedste filmmanuskript på Vendig Filmfestival i 1978.

Romanen udkommer i 2021