Kaos og verden af Stig Dalager

I spændingsromanen Kaos og verden påtager den danske advokat Jon Bæksgård sig at føre en patent- og IT-tyverisag for sin ven Claus Berglund og hans firma Avatars Unlimited i Silicon Valley omkring en særligt avanceret avatar. Sagen fører ham og læseren ind i en labyrintisk og giftig verden af hårdtopspundet hightech-konkurrence og beskidt politisk spil i det Trumpske Washington DC, hvor alle midler gælder. Tråde trækkes til fortidige hændelser i USA’s historie, der på flere måder spiller en rolle i fortællingen, ikke mindst i forhold til afroamerikanernes situation. Undervejs kan vi med hovedpersonen undertiden ikke være helt sikre på, hvornår nutid slår over i fortid, og drøm slår over i virkelighed – og omvendt.

Kaos og verden er en stort anlagt roman om verdens tilstand og menneskelige relationer med udgangspunkt i byerne København, Washington DC og Palo Alto i Silicon Valley. I sin spændingsfyldte handling og sit store persongalleri spejler den det opbrud i værdier og normer og den krisestemning, der præger vores tid, og stiller indirekte spørgsmålet: Er der en anden og ny vej?

Kaos og verden er en selvstændig roman og samtidig det sjette bind i Dalagers internationalt roste romanserie Broerne til verden. Om Broerne til verden skrev Dagens Nyheter: “Verdenslitteratur … fuld af præcise stemningsbilleder, brændte visioner og med et knivskarpt blik for overraskende detaljer … Nogle af de fineste, mest ambitiøse samtidsromaner, som kan læses her og nu”.

Stig Dalager, f. 1952, har udgivet over 60 værker inden for alle litterære genrer, fortrinsvis romaner og skuespil. Hans romaner og skuespil er udgivet og/eller spillet i 34 lande. I 2020/21 er der i New York urpremiere på hans skuespil Family Night og monologen Hammarskjöld, skrevet til Lars Mikkelsen. I 2005 blev Dalager tildelt den livsvarige ydelse af Statens Kunstfond.

Kaos og verden udkommer ultimo august.

Rejse i blåt af Stig Dalager

I anledning af Stig Dalagers 40 års jubilæum som forfatter udgiver vi den internationalt anmelderroste roman om H.C Andersen – Rejse i blåt. Romanen udkom første gang i 2004 og er oversat til mere end 15 sprog. Romanen blev af Københavns Hovedbibliotek indstillet til den prestigefyldte internationale Impac Prize.

Året er 1875. H.C. Andersen ligger for døden i villaen Rolighed på det gamle Østerbro med udsigt over Øresund. Et helt livs triumfer og smerte sløres af morfin, og Andersens liv passerer revy: Fra opvæksten i Odense over ungdommen i København til rejserne i Europa som tiljublet berømthed.

Rejse i blåt er en roman både om kunstneren og mennesket Andersen. En på én gang digterisk og kulegravende vision af geniet – den eksistentielt hjemløse og religiøst bundne Andersen. En mand, der er stadigt rejsende i tilværelsen og kunsten, og som finder sine forløsninger i en til tider feberagtig skabende aktivitet – og i sit møde med de blå bjerges Italien.

Stig Dalager, f. 1952, har udgivet over 60 værker inden for alle litterære genrer, fortrinsvis romaner og skuespil. Hans romaner og skuespil er udgivet og/eller spillet i 34 lande. I 2020/21 er der i New York urpremiere på hans skuespil Family Night og monologen Hammarskjöld, skrevet til Lars Mikkelsen. I 2005 blev Dalager tildelt den livsvarige ydelse af Statens Kunstfond.

Rejse i blåt udkommer ultimo august.

De forsvundne af Frank Sebastian Hansen

Ny krimiserie af forfatteren bag den anmelderroste debutroman ”Billeder fra Lissabon”. De forsvundne er første bog i serien.

En kvinde findes bestialsk myrdet i en skov i Nordsjælland, og der er skåret nogle mystiske tegn i hendes hud. Kriminalbetjent Mikkel Gomez sættes på sagen sammen med sin nye makker, Henrik Tange. Snart forsvinder flere kvinder sporløst i København. Er der en okkult seriemorder på spil?

Og hvorfor begynder de kriminelle bander pludselig at bekrige hinanden?

De forsvundne er en spændingsroman om den københavnske underverden, hvor stofferne flyder, banderne slås, og en ondsindet religiøs sekt har foruroligende frit spillerum.

Frank Sebastian Hansen er født i 1972. Han er uddannet cand.mag i dansk og filosofi samt fotograf. Boganmelder på Ekstra Bladet og i Go´Morgen Danmark. Han debuterede i 2017 med romanen Billeder fra Lissabon. I 2018 udkom novellesamlingen KOMSAMMEN.

De forsvundne udkommer ultimo september.

Penis – en håndbog om mandens vigtigste værktøj af Sturla Pilskog

Intet andet mandligt organ har været mere elsket, forhadt og omdiskuteret. Alligevel er der fortsat mange myter og megen usikkerhed knyttet til penis og pung – både hos gammel og ung. Er den stor nok? Hvorfor har jeg ondt i testiklerne? Kan jeg blive steril af mobilstråling? Hvad er prostata egentlig?

I denne letforståelige og underholdende bog giver urologen Sturla Pilskog svar på alle dine spørgsmål. Her lærer du om hvordan det hele hænger sammen dernede, hvad der er normalt, hvilke problemer du skal tage alvorligt og havd der kan gøres så du slipper af med dem.

Målet er at fjerne unødig ængstelse og gøre drenge og mænd stolte af deres egen krop. Undervejs fortæller han fascinerende historier om pigge på skaftet, oldtidens Viagra, fantompenisser og Napoleons indskrumpede ål.

”Den ultimative penishåndbog … Et pragteksemplar af en populærvidenskabelig bog med pålidelige, nyttige, opklarende og kuriøse fakta om alt fra prostatabesvær, orgasme og erektion til omskæring, potens og impotens”. Dagbladet 6 stjerner

”Fuld af kundskab, lun humor og formidlingsglæde … flot forskningsformidling og en vigtig bog for alle mænd og for os som kan lide mænd.”. Aftenposten

”Bogen er blevet en oplysende rejse i det mandlige lems kulturhistorie”. Ola Hegdal, NRK

Sturla Pilskog arbejder som overlæge i urologi ved Barum Sygehus. Han er specialist i generel kirurgi og urologi. Han har tidligere arbejdet som læge på Ung.no, som er en gratis tjeneste hvor unge kunne indsende og få svar på medicinske spørgsmål. Mange af disse havde med sex og kønsorganer at gøre.

Penis – en håndbog om mandens vigtigste værktøj udkommer i efteråret