Se, hunden er løs af Anna Møller

Se, hunden er løs er en novellesamling om menneskers drift og (selv)destruktionskraft. Novellerne foregår over hele verden igennem de sidste omkring hundrede år og er fortællinger om afveje og vildveje, skæbnesvangre møder, håbløshed og eksistenser på afgrundens kant; og de rummer ofte elementer af noget dramatisk og uhyggeligt.

”Faren var ude at tjekke fælder, mens skyerne samlede sig hen over dalen, og selvom man fra lang afstand kunne se, at det ville udvikle sig til et større uvejr med lyn og piskende regn, så vendte han ikke hjem. Louise var nervøs allerede hen på eftermiddagen, kunne jeg se. Hun vred hænderne og forsøgte at samle sig om det strikketøj, hun havde siddet med, mens drengene læste, og jeg fortalte lidt om min tur ned gennem Tyskland.
På et tidspunkt kiggede den ene dreng op fra bøgerne og stirrede ud gennem vinduerne.
– Han kommer ikke tilbage, sagde han med en mærkelig stemme.”
Citat fra ’Hunden’.

Se, hunden er løs udkommer onsdag den 3. juni

Anna Møller (f. 1984) er opvokset i Jonstrup ved Værløse og er cand.mag i dansk og filosofi fra Københavns Universitet. Hun arbejder som freelanceskribent og anmelder ved bl.a. Kristeligt Dagblad, IN, ELLE, Femina og Søndag og bor vest for Kalundborg med sin familie. Se, hunden er løs er hendes debut.

KAOS OG VERDEN af Stig Dalager

I spændingsromanen Kaos og verden påtager den danske advokat Jon Bæksgård sig at føre en patent- og IT-tyverisag omkring en særligt avanceret avatar for sin ven Claus Berglund og hans firma Avatars Unlimited i Silicon Valley. Sagen fører ham og læseren ind i en labyrintisk og giftig verden af hård hightech-konkurrence og beskidt politisk spil i det Trumpske Washington DC, hvor alle midler gælder. Tråde trækkes til fortidige hændelser i USA’s historie, der på flere måder spiller en rolle i fortællingen. Undervejs kan vi med hovedpersonen undertiden ikke være helt sikre på, hvornår nutid slår over i fortid, og drøm slår over i virkelighed – og omvendt.

Kaos og verden er en stort anlagt roman om verdens tilstand og menneskelige relationer med udgangspunkt i byerne København, Washington DC og Palo Alto i Silicon Valley. I sin spændingsfyldte handling og sit store persongalleri spejler den det opbrud i værdier og normer og den krisestemning, der præger vores tid, og stiller indirekte spørgsmålet: Er der en anden og ny vej?

Kaos og verden er en selvstændig roman og samtidig det sjette bind i Dalagers internationalt roste romanserie Broerne til verden. Om Broerne til verden skrev Dagens Nyheter: “Verdenslitteratur … fuld af præcise stemningsbilleder, brændte visioner og med et knivskarpt blik for overraskende detaljer … Nogle af de fineste, mest ambitiøse samtidsromaner, som kan læses her og nu”.

Stig Dalager, f. 1952, har udgivet over 60 værker inden for alle litterære genrer, fortrinsvis romaner og skuespil. Hans romaner og skuespil er udgivet og/eller spillet i 34 lande. I 2020/21 er der i New York urpremiere på hans skuespil Family Night og monologen Hammarskjöld, skrevet til Lars Mikkelsen. I 2005 blev Dalager tildelt den livsvarige ydelse af Statens Kunstfond.

Kaos og verden udkommer ultimo august.

De forsvundne af Frank Sebastian Hansen

Ny krimiserie af forfatteren bag den anmelderroste debutroman ”Billeder fra Lissabon”. De forsvundne er første bog i serien.

En kvinde findes bestialsk myrdet i en skov i Nordsjælland, og der er skåret nogle mystiske tegn i hendes hud. Kriminalbetjent Mikkel Gomez sættes på sagen sammen med sin nye makker, Henrik Tange. Snart forsvinder flere kvinder sporløst i København. Er der en okkult seriemorder på spil?

Og hvorfor begynder de kriminelle bander pludselig at bekrige hinanden?

De forsvundne er en spændingsroman om den københavnske underverden, hvor stofferne flyder, banderne slås, og en ondsindet religiøs sekt har foruroligende frit spillerum.

Frank Sebastian Hansen er født i 1972. Han er uddannet cand.mag i dansk og filosofi samt fotograf. Boganmelder på Ekstra Bladet og i Go´Morgen Danmark. Han debuterede i 2017 med romanen “Billeder fra Lissabon”. I 2018 udkom novellesamlingen KOMSAMMEN.

De forsvundne udkommer ultimo september.

Rejse i blåt af Stig Dalager

I anledning af Stig Dalagers 40 års jubilæum som forfatter udgiver vi den internationalt anmelderroste roman om H.C Andersen – Rejse i blåt. Romanen udkom første gang i 2004 og er oversat til mere end 15 sprog. Romanen blev af Københavns Hovedbibliotek indstillet til den prestigefyldte internationale Impac Prize.

Året er 1875. H.C. Andersen ligger for døden i villaen Rolighed på det gamle Østerbro med udsigt over Øresund. Et helt livs triumfer og smerte sløres af morfin, og Andersens liv passerer revy: Fra opvæksten i Odense over ungdommen i København til rejserne i Europa som tiljublet berømthed.

“Rejse i blåt” er en roman både om kunstneren og mennesket Andersen. En på én gang digterisk og kulegravende vision af geniet – den eksistentielt hjemløse og religiøst bundne Andersen. En mand, der er stadigt rejsende i tilværelsen og kunsten, og som finder sine forløsninger i en til tider feberagtig skabende aktivitet – og i sit møde med de blå bjerges Italien.

Stig Dalager, f. 1952, har udgivet over 60 værker inden for alle litterære genrer, fortrinsvis romaner og skuespil. Hans romaner og skuespil er udgivet og/eller spillet i 34 lande. I 2020/21 er der i New York urpremiere på hans skuespil Family Night og monologen Hammarskjöld, skrevet til Lars Mikkelsen. I 2005 blev Dalager tildelt den livsvarige ydelse af Statens Kunstfond.

Rejse i blåt udkommer ultimo august.