Tilbud

Efter Rosinen

DKK 149.00

Louise Øhrstrøm modtog Munch-Christensens Kulturlegat (debutantpris) for sin anmelderroste debutroman “Efter Rosinen”.

Varenummer (SKU): 716 Kategori:

Beskrivelse

Efter Rosinen handler om sorgen over at miste – og modet til at fortsætte livet. Maria har mistet sit barn ved fødslen og befinder sig i en dyb krise. Romanen beskriver hendes vej igennem og begyndende ’udtræden’ af krisens univers. Ligeledes involveres hendes mor og søster, og gennem deres historie drages paralleller til Marias og tilbage igen.

Sideløbende inddrages Birgitta, og hendes birgittinerorden, historie, kloster og ’kult’ gennem besøg i Italien, nonnerne fra klostret i Maribo og litteratur om hende. Maria fascineres af Birgittas styrke og ’hjemsøges’ af syner, som hun selv vælger at forbinde til Birgittas univers.

Louise Øhrstrøm modtog Munch-Christensens Kulturlegat (debutantpris) for sin anmelderroste roman Efter Rosinen. I sin motivering for at tildele prisen til Louise Øhrstrøm sagde litteraturprofessor Anne Marie Mai blandt andet:

”Louise Øhrstrøm fortæller en menneskelig historie om fødsel og død, der er gribende og gådefuld. Læserne får indblik i en ung kvinde og hendes sorg, så tårerne begynder at glimte i øjenkrogen. Myten og den folkelige fortælling viser sig at danne bund og grund i menneskelivet, og en pilgrimsrejse får himlen selv til at åbne sig. “Efter rosinen” er en eksistentiel fortælling fortalt med sans for hverdagens og drømmens realitet.”

Anne Marie Mai sluttede med ordene: “Et stort forfatterskab har taget sin begyndelse”.

“En smukt fortalt og litterært interessant romandebut om den største sorg”. JP, 5 stjerner

“Debutant leverer hudløs beskrivelse af tabet”. Politiken, 4 hjerter

“Som helhed er “Efter Rosinen” både klassisk og eksperimenterende, skrevet for at give form til en uformelig krise og altså en fin roman om et ungt menneskes indre kamp mod sig selv.” Kristeligt Dagblad

”Velskrevet debutroman om sorgen ved at miste et barn og modet til at leve videre”. Litteratursiden

Læs et uddrag af romanen her