Tilbud

Film – en kærlighedshistorie

DKK 149.00

Varenummer (SKU): 706 Kategori:

Beskrivelse

I Film – en kærlighedshistorie følger vi den tidligere prostituerede Durga, som sammen med sin søn og mand rejser rundt til mindre byer i Indien for at fremvise film. Familien lever et fattigt og slidsomt liv, og Durga overtales til at give sin søn væk til en velhavende familie, som år forinden har mistet deres søn.

Fælles for Durga og hendes mand er, at de i deres pauvre og slidsomme tilværelse næres af drømme. Drømmene er en væsentlig drivkraft, men de må også erfare, at drømmene samtidig kaster et slør af bedrag efter sig.

Film – en kærlighedshistorie beskriver også en række historiske begivenheder i Indien i 40´erne, hvor den muslimske stat Pakistan dannes, mordet på Gandhi, udviklingen af fotografiet og filmindustrien i Bombay, hvor genren bollywood-film tager form.

”Det er en fornøjelse af læse Film – en kærlighedshistorie. Antydningerne er strøet ud med rund hånd, man fornemmer, at her ligger gåder begravet, men man kan umuligt gennemskue dem før senere”.  Information.

“En kærlighedserklæring til Indien, der opsummerer godt og ondt, kys og prygl. Det er rigt, gribende, virtuost, klogt. Alt i alt anstrengelserne værd, så smøg ærmerne op, kære læser, og tag fat!” Berlingske 5 stjerner

“Bogen er bedst der hvor den føjer handlinger, personer og konflikter sammen ad snoede veje og kommer tæt på de religiøse og etniske stridigheder der har præget Indiens historie”. Politiken 4 hjerter

“En fin, tragisk, dramatisk, stille og stærk roman … det er kunst af filmisk skønhed”. Alt for damerne 5 stjerner

Læs et uddrag af romanen her