Holbergs yngel

DKK 249.95

Kategori:

Beskrivelse

’Holbergs yngel – et autofiktivt værk af Skalken Falken´.
Forfatteren Niels Vandrefalk har nu udgivet sin sidste teaterroman i trilogien.

Oplev hemmeligheden bag Ludvig Holberg og kilden til hans komedier. I 60 år har Niels Vandrefalk udviklet og fornyet mesterens livsværk. Alt imens har den globale, digitale almuekultur tragisk boltret sig i en rus af lyst og nød.På fantasiens vinger har Vandrefalken med ildhu opbygget teatergruppen ALFA. Forklædt som Holbergs Yngel fokuserer ALFA med humor, satire og gøgleri på livets smertepunkter og præsenterer Ludvigs feminine visioner på regnbuens sokler af guld. God læselyst!

”Bogen er eksperimenterende i såvel form som indhold. En meget mærkelig bog – på den gode måde. Udfordrende, interessant og underholdende. Som læser skal man holde tungen lige i munden, men bliver så også belønnet med en oplevelse ud over det sædvanlige, det gælder ikke mindst Holbergaficionados, der har mod på en udvidelse af såvel eget som Holbergs univers. Og så er den virkeligt flot illustreret!” Bibliotekerne

Hør Niels Vandrefalk fortælle om Holberg og bogen i Kulturen på P1.

Første bog i trilogien, 2010: ’Teatergal – en forestilling om teatret magi’.
De ­ flyver på opdagelse i teaterhistorien. Fra urfolkenes shamanistiske ceremonier til de gamle grækere, Shakespeare, Holberg og det moderne Danmark. De kaster sig over tragedier, komedier og erotikkens magi i løbet af tre akter og 27 scener. En eventyrlig odyssé, der skildrer dyrebare skatte af eksotiske hemmeligheder i teaterkunstens inderste.

Anden del af trilogien, 2016: ’Bajads i ilden – kærlighedsrus på vingesus’.
I 30 år turnerer Alba rundt i verden som en klon af H.C. Andersen og skriver højt skattede bøger til børn og belønnes med Nobel Prisen i litteratur. De fanatiske krigskarle i fædrelandet udfordrer hun. Imens går Falco under Jorden, erklæres for død, men dukker op tre år efter på Albas husbåd i Bergen, Holbergs fødeby. En kærlighedsrus forvandler dem fra nære venner til elskende.

Niels Vandrefalk er klassisk uddannet skuespiller på Det kgl. Teater i 1968. Derefter pionér i det opsøgende børne-, unge- og voksenteater. Stifter af bl.a. Banden og Møllen, enmandsteatret Vandrefalken med eget teater Falkereden – senest HolbergTeatret – i Sorø.