Jihad Jane

DKK 249.99

Kategori:

Beskrivelse

Ved første øjekast kunne Jamilla og Ameena ikke være mere forskellige. De er begge teenagere af sydasiatisk afstamning – født og opvokset i Yorkshire i Nordengland. Jamilla lever sammen med sin konservative, muslimske familie og er stille, religiøs og dygtig i skolen. Den mere verdslige Ameena, der bor sammen med sin enlige mor, gemmer sin usikkerhed bag en flabet og fræk personlighed.

De to piger finder sammen i et umage, skæbnesvangert venskab. Da Ameena bliver afvist af skolens populæreste dreng, udvikler hun en intens interesse for religion. Hun begynder at dyrke en militant version af Islam og kommunikerer via internettet med en kvinde, der fra Syrien rekrutterer til jihad – noget der også påvirker Jamilla.

Efter Jamillas fars død og broderens giftermål forlader de to piger England og tilslutter sig Islamisk Stat i Syrien. Den intellektuelle og følelsesmæssige fattigdom, såvel som volden, de møder der, skaber en historie, der både er gribende og hjerteskærende.

“Medrivende fortælling, der er fin at læse og tager fat i et dristigt og samfundsrelevant emne … jeg kan se for mig, at Khairs roman kan blive filmatiseret som den helt aktuelle spændingsroman, den især udmærker sig som”. Kristeligt Dagblad

“Fortvivlende aktuel … Man skal være en sten for ikke at blive berørt og rystet af disse to unge kvindeskæbner og deres livsfarlige rejse. Drømme om at gøre en forskel, at gøre troen praktisk meningsfuld bringer dem til en hæslig krigszone, et undertrykkende og voldeligt kvinde- og i det hele taget menneskesyn samt forældede tankegange. De tvivler aldrig på deres tro, men måden at forvalte den på bringer tvivlen frem”. Bibliotekerne.

”Klog … nuanceret … Tabish Khair udstiller det religiøse hykleri og den blodtørst der kendetegner en af historiens mest dragende og hensynsløse bevægelser. Det er ikke kun forfatterens mareridt; det er vores”. Liz Jensen, dansk-engelsk forfatter

“Går bag de flade overskrifter til den tredimensionale menneskelige historie og tager pulsen på den med uendelig ærlighed. Det er en gribende, medfølende og sandfærdig roman, skrevet i prosa af stilfærdig skønhed.” Neel Mukherjee, prisbelønnet indisk forfatter

“Khair skriver fantastisk … gå ikke glip af romanen!” The Times

“Respektløs, intelligent og eksplosiv.” The Independent

Original og drilsk.” The New Yorker

Tabish Khair, f. 1968, er kritikerrost indisk forfatter og digter, hvis bøger er oversat til adskillige sprog og indstillet til en række priser. Han bor og arbejder i dag i Aarhus.