Kvinden i det røde mudder

DKK 249.00

Ny krimi fra debutanten Louis Klostergaard.

Kategori:

Beskrivelse

Krimi: Pieter Martins bor i Hillbrow, en bydel i Johannesburg i Sydafrika. Han er en sort, midaldrende tidligere politimand under apartheidstyret, men har nu nedsat sig som privatdetektiv. Pieter Martins er hverken velanset af sine hvide ekskolleger eller den sorte befolkning, for hvem han er en forræder.

En dag dukker en kvinde op på hans kontor. Hun har åbenlyst forventet en hvid privatdetektiv. Kvindens datter, Bloeme Barrett, er forsvundet, og Pieter Martins får til opgave at finde hende. Martins tager modvilligt opgaven og opdager langsomt, at opgaven er noget anderledes, end han forestillede sig.

Pieter Martins udnytter sine kontakter og kendskab til politiarbejde, men befinder sig hurtigt i livsfare, fordi mord på mord følger i kølvandet på hans opklaringsarbejde. Han bliver ført bag lyset i sin søgen på svar hos Johannesburgs forskellige samfundslag og kvarterer og må til sidste tage opklaringen af pigens forsvinden i egen hånd.

“Spændende dansk roman går tæt på magt og kriminalitet i Sydafrika.” 4 stjerner Kristeligt Dagblad

“… skrevet med et stort sprogligt overskud, ikke mindst med charmerende sarkasme og humor … han skriver medrivende om kontrasten mellem slum og velstand, klimaet og diskussioner af landets nyere historie”. Aarhus Stiftstidende, 4 stjerner

“En af de mest interessante og tankevækkende krimier, jeg har læst i nyere tid,” Thomas Behrmann, Krimimessen.

“Velkomponeret … spændende … er du til en god krimi med en privatdetektiv i hovedrollen – så er det bare med at komme i gang”, skriver Lone Maj Knudsen i sin anmeldelse på Krimifan og tildeler “Kvinden i det røde mudder” fire krimihjerter ud af fem.

“En solid, velskrevet og klassisk privatdetektiv-krimi, som på fin vis formår at tilføre genren noget nyt …” skriver bibliotekerne i deres lektørudtalelse. “En læseværdig krimi, der både tilfredsstiller et ægte krimihjerte og giver et autentisk indblik i Sydafrika efter apartheid”.

“Bogen adskiller sig fra de skandinaviske krimier, som vi er vant til på vores breddegrader, da den foregår i Sydafrika og med stor autenticitet beskriver forholdene her. Forfatteren er selv født i Durban og har gennem hele sit voksenliv forholdt sig til landets komplicerede sociale og politiske forhold. Det er en stor force, og det mærker vi tydeligt i bogen”. Litteratursiden

Læs uddrag af krimien her