Min verden smelter

DKK 249.95

Beskrivelse

Line Nagell Ylvisåker bor med sin familie på Svalbard, som er hårdt ramt af klimaforandringer. Inden vi ser os om, vil temperaturen på Svalbard være steget med otte grader. Min verden smelter er en alarmerende historie om livet med laviner, jordskred, smeltende isbjerge og sultne isbjørne.

Longyearbyen er et paradoks. Den eksisterer kun på grund af kulminedrift, og kul bidrager til klimaforandringerne, som folk her lider under. Ylvisåker har opbygget en tilværelse i Arktis som journalist sammen med sin mand og deres børn, og nu må hun med stigende frygt iagttage, hvordan hendes by bliver et stadigt mere ugæstfrit sted.

Da en lavine begraver flere huse og slår mennesker ihjel, begynder Line Nagell Ylvisåker at undersøge årsagerne til og konsekvenserne af opvarmningen af Arktis. Hun taler med meteorologer, klimaforskere, erfarne fangere, møder sultne isbjørne og måler de stigende vandtemperaturer i Nordishavet.

”En historie om klimakrisen, der er lige så lærerig, som den er fængslende.” Süddeutsche Zeitung

”En gribende, stærk bøn mod klimakatastrofen.” 3SAT

”En rapport fra fronten om kampen mod klimaændringer, den er både oplysende og rørende.” Focus

Line Nagell Ylvisåker (f. 1982) er journalist, forfatter og foredragsholder og har boet på Svalbard siden 2005. Efter næsten fem år som freelancer og forfatter er Ylvisåker siden 2023 tilbage som redaktør på Svalbardposten, hvor hun tidligere har arbejdet i 12 år.