Sindets sundhed

DKK 249.95

Udkommer 14. april

Beskrivelse

Sindets sundhed handler om hvordan man kan forstå og behandle spiseforstyrrelser og selvskade på en helt anden måde end hvad man gør i dag i det traditionelle behandlersystem. Bogen fortæller om en ny forståelse – De Tre Principper– der vender den nuværende psykologi på hovedet og er mere hjælpsom i behandlingen af spiseforstyrrelser og selvskade end alt andet, forfatteren tidligere har kendt.

Fra bogens forord af Mette Louise Holland:

Spiseforstyrrelser og selvskade ses i dag som alvorlige og komplicerede mentale lidelser, der kan være uhyre vanskelige at ’arbejde sig ud af’ eller bare lære at tackle. I bedste mening er der meget frygt og stor alvor omkring emnet i behandlingssystemet. Det er da også en kendsgerning, at mange oplever at have disse lidelser inde på livet i adskillige år, og det er et hjerteskærende fakta, at man i værste tilfælde kan ende med at dø af sin spiseforstyrrelse.

Men hvad nu hvis der er håb forude; håb om kortere behandlingsforløb og meget større chancer for at lægge spiseforstyrrelsen og selvskaden bag sig og træde ind i livet igen med meget mindre anstrengelse? Det er ifølge denne bogs forfatter muligt, ja, det er faktisk hendes erfaring i arbejdet som terapeut.

Jane Ellegaard, tidligere leder af Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade i Aarhus og terapeut med mangeårig erfaring inden for dette område, tilbyder os med denne bog et nyt, enklere og mere håbefuldt syn på disse lidelser. Hvad nu hvis vi kan se på selvskade og spiseforstyrrelser fra en helt anden, mere ukompliceret og befriende vinkel? Hvad nu hvis oplevelsen af lidelse i virkeligheden ikke er en sygdom, men en måde, hvorpå vores medfødte sundhed forsøger at række ud til os på; et forsøg fra indre, selvhelbredende kræfter på at hjælpe os tilbage i balance og trivsel?

“Et meget engageret og positivt bidrag til behandlingsspektret omkring spiseforstyrrelser og selvskade formidlet i et letforståeligt sprog,” Bibliotekerne

Jane Ellegaard er psykoterapeut, sygeplejerske og sundhedsplejerske. Hun arbejder med børn og familier i Skanderborg Kommune med specialiserede opgaver i et spiseforstyrrelses- og selvskadeteam og er tidligere daglig leder og konsulent af den lokale afdeling af Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade i Aarhus. Hun har etableret sin egen klinik, hvor hun hjælper klienter med spiseforstyrrelser og selvskadeproblematikker.