Syv meninger med livet

DKK 249.95

Kategori:

Beskrivelse

Meningerne med livet er bæredygtige, klimaneutrale og ofte gratis. De består af relationer.

Efter at have afsluttet den første version af denne bog, indså forfatteren, at det, han havde gjort, var at komponere et langt essay om de tråde, der forbinder os mennesker med hinanden, og også med alt omkring os. Sammen skaber disse filamenter et enormt tæppe, et netværk, der giver hver af os mulighed for at være en lille stemme i et stort planetarisk kor, der strækker sig tilbage i tiden og ud i rummet. Disse tråde er det, der gør livet meningsfuldt, og bogen vil vise dig hvorfor og hvordan.

Hvad er meningen med livet? Spørgsmålet er blevet stillet gang på gang, til alle tider og i alle kulturer. Er det at opfylde Guds plan, at udføre gode handlinger, at give og modtage kærlighed, at leve i øjeblikket – eller at tænke langsigtet og handle derefter? Svaret er ja på alle spørgsmål. Det afhænger bare af, hvem du spørger, hvornår du spørger dem, og ikke mindst hvordan du spørger.

I Syv meninger med livet vender Thomas Hylland Eriksen blikket både udad og indad. Bogen er et destillat af tres års eksistens i en verden, der er blevet større for hvert år. Forfatteren fortæller på overraskende og finurlig vis om kaffe og katte, træer og taknemmelighed på en rejse, der tager læseren med fra oprindelige folk til naboen, fra antikkens store filosoffer til sofaen. Måske er det korrekt at sige, at livet ikke har nogen mening, men at det er meningsfuldt.

”En spændende, vidende og underholdende bog … Thomas Hylland Eriksen kommer med et analyserende blik på vores moderne levemåde. I essaystil bruger forfatteren sin gamle huskat Doffen, tegneseriefigurer og rockmusik i en skøn blanding med Eriksens egne antropologiske feltarbejder. Eksemplerne understreger det personlige projekt at finde relevante meninger med livet”. Bibliotekerne

”Hylland Eriksen skriver godt om værdien af at længes og om, hvordan overflodssamfundet skaber særegne eksistentielle udfordringer.” NRK

Thomas Hylland Eriksen er professor i socialantropologi ved Universitetet i Oslo. Han har en omfattende faglig og faglitterær forfatterkarriere, med bøger der behandler emner som flerkulturel identitet, etnicitet, globalisering og nationalisme.