Walking the Amazon

DKK 199.00

Walking the Amazon – 860 dage til fods langs Amazonfloden.

”Walking the Amazon” er en beretning om verdens første ekspedition af sin slags. Den tager læserne på en af de mest dristige rejser langs verdens længste flod, gennem de biologisk mest mangfoldige levesteder på jorden. 860 dages gåtur fra Amazonflodens udspring i Peru til udløbet i Atlanterhavet.

Varenummer (SKU): 3033 Kategorier: ,

Beskrivelse

Da Ed Stafford begyndte sit forsøg på at blive den første mand nogensinde til at gå hele længden af Amazon-floden troede han, at det kunne gøres på cirka 12 måneder. Næsten to og et halvt år senere, havde han krydset Sydamerika, fra Stillehavet til Atlanterhavet og mundingen af den kolossale flod, til fods.

Med fare som en konstant følgesvend – der var døgnet rundt risiko for at møde alligatorer, jaguarer, giftslanger og elektriske ål, for ikke at nævne kampen for at overvinde fysiske skader og overleve i de ubarmhjertige tropiske storme – krævede Ed Staffords rejse ekstrem fysisk og mental styrke. Indfødte stammer advarede ham ofte om at han ville dø, hvis han fortsatte gennem deres land. Ed oplevede både at blive forfulgt af machetesvingende stammefolk og at blive tilbageholdt for mord!

Men Ed Staffords rejse var også et eventyr med et godt formål: at bidrage til at øge folks bevidsthed om miljøspørgsmål. Ed Stafford havde hidtil uset adgang til oprindelige folk og var på første hånd vidne til de ødelæggende virkninger af skovrydningen i Amazonas regnskov.

Dokumentarfilmen om Ed Staffords ekspedition langs Amazonfloden har været vist på Discovery og DR2. P.t. er Ed Stafford aktuel med programserien “Marooned” på Discovery.

“Man må aldrig lade mænd tilbringe for meget tid alene sammen, for så finder de bare på alle mulige vanvittige projekter for at bevise deres styrke og mod. For eksempel at vandre hele vejen langs Amazonfloden fra Peru i vest til det brasilianske delta i øst.” Weekendavisen

“Godt oversat, fine nuancer i sproget og i det hele taget en god fortælling,” Bogsyn. 

“For fans af ekstreme eventyr … bogen er spændende læsning … Der er mange læsere til denne type bøger, og her er en fin en af slagsen”. Bibliotekerne.

“At vandre fra Stillehavet over Andesbjergene og langs hele længden af Amazonfloden til Atlanterhavet er virkelig ekstraordinært …” Sir Ranulph Fiennes

“Et af de dristigste eventyr i vor tid.” Bear Grylls

“Alle generationer har brug for helte, det er dejligt, at vi her har en virkelig helt til en forandring.” The Times

“Fuldstændig, helt og aldeles vanvittig.” Michael Palin, forfatter og skuespiller

“At opleve denne 860-dages vandretur gennem ekstremt ugæstfri terræn, som blev endnu mere udfordrende af mødet med fjendtlige stammer, dødbringende dyr, mangel på mad og med de ekstreme vejrforhold, er i sig selv et utroligt eventyr”. National Geographic

Læs et uddrag af bogen her

Se fotos fra Ed Staffords 860 dage lange vandring her