macbook-proForlaget modtager kun færdige manuskripter til overvejelse – ikke skitser, synopser, udkast og alt for løse ideer. Bemærk at vi ikke udgiver børne- og ungdomslitteratur.

Manuskriptet sendes som word-fil med email til forlaget. Sørg for at manuskriptet er læst igennem en sidste gang, at der er læst korrektur og foretaget kommatering. Lav halvanden linieafstand, 12 pkt. og brug fonten Times New Roman.

Manuskriptet skal forsynes med et følgebrev (eller det skal stå i mailen), der giver forlaget mulighed for hurtigt at sætte sig ind i hvad det er for et manuskript, vi har modtaget. Husk at opgive dit navn, din adresse, mobilnummer og e-mail. Skriv også lidt om dig selv, og om du har udgivet tidligere.

Alle får svar inden otte uger fra modtagelsen. Hvis du er utålmodig, er du velkommen til at “rykke” forlaget med en e-mail. Manuskripter, der får afslag, returneres ikke.

Hvis manuskriptet ikke antages, får man som hovedregel et standardafslag.

Send dit manus til forlaget her

Kontrakt

Forlaget har indført kontraktformen 50/50, som en række danske forlag bruger i dag. Princippet i den kontrakt er, at forlaget investerer pengene i at producere og udgive bogen, og når disse udgifter er tjent hjem, deler forfatter og forlag overskudet med 50% til hver part.

Det betyder i praksis, at hvis din bog ikke sælger særlig godt, så er det forlaget, der tager ansvaret for det. Det koster ikke dig noget som forfatter. Til gengæld vil du kunne tjene mange flere penge – hvis din bog sælger godt – på denne kontraktform end på en normal standardkontrakt, der kun giver 15% i royalty pr solgt eksemplar.